fredag 29. august 2014

Høst-hage




Jepp, nå er september rett rundt hjørnet og høsten er her. Men....for å være ærlig, høsten har vært i hagen i flere uker allerede. Varmen i sommer har ført til en tidlig høst. Jeg synes våren og sommenen har gått utrolig fort i år. Det startet med laging av hylleblomstsaft og marmelade, så var det diverse jordbær, bringebær, rips, tomater og nå tilslutt bjørnebær. Og nå har jeg glemt å nevne rabarbra og solbær :) Det blir egentlig litt godt med høst og et roligere tempo. Men....vi har mange planer, så hvor rolig det egentlig blir er en annen sak! Vi skal nemlig bygge på heimen og det innebærer også en del arbeid i hagen med å flytte planter og diverse. Spennende tider!

onsdag 27. august 2014

Drivhus, del 2

En ting som virkelig har fungert i drivhuset er årets nye drivhusinnredning! Vi satte drivhuset på grus og la steinplater inni, noe vi angrer litt på. Skulle satt den rett på jord. Men, nå er ting slik de er og i år satte vi inn pallekarmer. Det funka bra! Vi behøver ikke vanne så mye og hvilken tomat-produksjon!! Eneste minus er vel at det er litt trangt der inne, men vi skal jo ha et "produksjons" drivhus så det er greit nok. Dessuten hadde det ikke blitt så trangt om jeg hadde bundet opp plantene mer og fjernet alle tyvene ;)

søndag 24. august 2014

Drivhuset



Nå er det på tide å nevne drivhuset igjen. Vi kjøpte drivhus på plantasjen og satte det opp i 2012. Allerede i april 2013 (etter kun en sesong!) var det store sprekker i plast-platene. I følge min mann som forsker på plast var platene ikke tilsatt uv-beskytter i produksjonen. Plantasjen ga oss nye plater, men det er mildt sagt en STOR jobb å bytte ut alle de sprukne platene med nye. Vi har bare tatt noen plater i taket enn så lenge. En liten del av meg undrer også på om de nye platene også vil sprekke opp.... Hovedgrunnen til at vi valgte plast var at det ville tåle mer enn glass (vi har tross alt barn i både hus og gate, og fotballene flyr veggemellom iblandt). Veldig kjedelig at mye tid går med på å fikse drivhuset når vi egentlig vil gjøre annet morro, men sånn ble det nå. 

På den positive siden så funker drivhuset likevel og i år har vi fått en masse tomater :)   

søndag 17. august 2014

Enkel borddekorasjon

Jeg er som nevnt tidligere ikke en som får til å dille og dalle med blomster og pynt, så her må det bli noe enkelt!





Fortsatt god helg!!



tirsdag 12. august 2014

Blomster-barn :)

En dag i juli regnet det masse (det var vel den eneste regn-kvelden hele måneden) og resultatet var at riddersporene ble tunge og knakk, så jeg tok dem inn og satte dem i en vase. Så skulle altså aktiviteten dokumenteres og resultere i en tekst på bloggen. 

Hm.....ingen fine steder å sette vasen, rot over alt, ikke en rotefri overflate i sikte- aha! Gulvet! Der var det en liten ryddig plass! Men jaggumeg dukket det opp en liten snik som så sitt snitt til å bølle med blomstene :) 

Sånn går dagene her i heimen :) 


lørdag 2. august 2014

På den positive siden...

Har hatt en fin jobbe-kveld i hagen, masse luking og sanket en haug med frø! Gutten kom ut og sa natta. Jeg fortsatte med luking,rydding av leker og diverse. Så gikk jeg bort for å ta med meg den haugen med ting som skulle inn......og da....ingen frø!! Aha! Mine mistanker går rett mot en viss herremann som kveldslusket i hagen rett før sengetid. Far til poden kunne fortelle meg at han hadde sagt at han hadde tatt på giftige frø ute når han kom inn. Så nå sitter jeg litt sur for at frøa er borte samtidig litt stolt og imponert over at 6-åringen kjente igjen revebjelle-frø :) 

God helg!!!